1

Momak na bellaVažnost madraca

Higijena spavanja znači određene postupke, navike i čimbenike okoline, a jedan od najvažnijih čimbenika okoline je krevet, odnosno madrac na kojem se spava. Nikada nije dosta govoriti o tome koliko dobar madrac utječe na kvalitetu spavanja, odnosno koliko problema i neugoda može izazvati loš i neprikladan madrac. Jedan od osnovnih simptoma je svakako bol u leđima.

Kada je izbor madraca u pitanju svakako treba prihvatiti individualan pristup, ali se i dalje najviše preporučuju čvrsti i tvrdi madraci.

Spavanje na mekanom, istrošenom ili odviše čvrstom madracu, te madracu punom uleknuća, može oslabiti mišiće leđa i dovesti do iskrivljenja leđne kralježnice što izaziva bol. Također može pogoršati neku već postojeću ozljedu leđa, pa čak i izazvati novu. Tijelo i kralježnica svakako trebaju prikladnu podlogu za spavanje. Tvrd i čvrst madrac smatra se najboljim izborom za ljude koji pate od bolova u leđima. Jedno američko istraživanje provedeno 1995. godine pokazalo je da čak 95% ortopeda smatra kako madraci imaju ulogu u borbi protiv bolova u leđima.

Veliki broj ortopeda preporuča čvrsti madrac, a neki čak i tvrdi.  Udobno spavanje, bez obzira na to da li čovjek pati od bolova u leđima ili ne, ovisi o brojnim čimbenicima, od anatomskih do čimbenika okoline, od psiholoških stanja do kulturološke pozadine, do razina tolerancije boli. Naime, nisu svi ljudi jednako osjetljivi na podlogu na kojoj spavaju. Liječenje bola u leđima uključuje cijeli niz metoda. Kada je izbor madraca u pitanju svakako treba prihvatiti individualan pristup, ali se i dalje najviše preporučuju čvrsti i tvrdi madraci.

Madrac treba zamijeniti prosječno svakih osam do deset godina, no ako bol u leđima nikako ne prestaje, odnosno ako dođe do pojave boli koja nije izazvana nekom očitom ozljedom, svakako bi trebalo odmah zamijeniti madrac, bez obzira na to koliko je star. Očito je da pravilna higijena spavanja može imati izvanredno dobar učinak na kvalitetan san. Čovjek se treba buditi svjež, odmoran, spreman na sve aktivnosti koje dan pred njim nosi.

Dobar san je od izuzetne važnosti za zdravlje i kvalitetu života, stoga u slučaju problema ili poteškoća sa spavanjem svakako treba potražiti liječnički savjet i pomoć.

 

savrsenoMadrac previse tvrdBella perfektnaMadrac previse mek10 godina garancijaProba 30 danaBesplatna dostavaUsteda

FOOTER LOGO

 

KONTAKT

BELLENOX d.o.o.
Prodaja i distribucija
Stojčići bb, 71260 Kreševo, BiH
T +387 30 337 195
www.bella.ba
info@bella.ba

BELLA koristi INFOS PLUS platformu.designer17.png